Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

lauantai 5. toukokuuta 2012

Kuistin tynkää ja flunssaa

Saamari kun on ollut tukkoista tämä keväänä. Nimittäin nenässä. Aivan älytön allergia flunssa on raivonnut perheessä ja käynyt jokaisen yksilön läpi.
Noh, onneksi Kastellin porukka on jatkanut ahkerointiaan ja edes taloprojekti edistyy aikataulussaan.

Kun rakennuttajat ovat painineet flunssan parissa, ovat asentajat saaneet seinät pääosin levyjen peittoon ja kuistien rungot valmiiksi.
Takapihan eli pääsisäänkäynnin puolelta katos on jo vesikattoa vailla valmis, etupuolelta on vasta kantavat rakenteet valmiit. Seuraavat kuvat on napsittu hiukan eri järjestyksessä... Niin ja osassa on nyt käytetty tämän Nokia C7 -kapulan 8mp kuvatarkkuutta jotta saadaan vähän vertailupohjaa otoksien laatuun.

Kuva ennen aluskatetteen laittoa

Katoksen kantavat tuet

Etupihan katos

Takapihan katos aluskatteella

Päädyt villoissa

Myös toinen pää on valmis

Romujen seassa on talo

Puutavarat senkuin vähenee
Nämä kevät flunssat ovat inhottavia tauteja, ja ne syövät voimat totaalisesti. Työpäivän päätteeksi tontilla on toki pyörähdetty mutta mitään isompia siivousprojekteja on turha haaveilla toteuttavansa. Ei nimittäin jaksa, ei todellakaan. Pikkuisen kun kävelee ympäriinsä niin alkaa jo ahdistamaan ja heikottamaan, saati sitten että jotain pitäisi nostella tai kantaa.
Noh, ei nämä taudit ikuisuuksiin kestä ja kun on terve niin sitten jaksaa tehdä kerralla enempi.

On ollut jännä huomata että nyt kun runkorakentaminen on päässyt ulkolevyjen kautta loppusuoralle niin tuntuu kuin edistyminen hidastuisi. Syynä on se, että näkyvää jälkeä ei enää tule niin selvästi näkyviin. Mutta sitten kun tarkastelee talolla rungon yksityiskohtia niin huomaa että kuinka kovasti on asiat taas edenneet.

Lumet ovat myös alkaneet sulamaan tuolta maa massojen alta. Muutamassa kohtaa tontilla näkyy pitkiä "murtumisjälkiä" kun maaperä on painunut useita senttejä alaspäin. Samoin muutama "kraateri" on syntynyt maan painuttua nopeasti. Tuosta tontin rajalle oikaistusta avo-ojasta on ollut se hyöty että se jaksaa kuljettaa tontilta tulevan sulamisveden kyllä nopeasti pois ja näin maa pääsee kuivumaan nopeammin.

Ai niin, pakko kehua omaa mittatarkkuutta: Kun perustushommat oli tehty niin meidän kontolle jäi siirtää kuistien valetut anturat oikeille paikoilleen. Talon etupihalla ei nimittäin ollut näille kuistin anturoille vielä maatöiden takia paikkaa valmiina. Keski-Suomen Takuuperustuksen hoiti lätkät "oikealle" kohdalle takapihan puolella, siellä kun pohjat niille olivat valmiina. Noh, nyt kun kuistin rungot on valmiita niin voi todeta että meidät mittailemalla paikalleen laitetut anturat on just eikä melkeen kohdallaan ja Takuuperustusten laittamissa on 15 - 20 cm heittoa.Sinänsä noissa heitoissa ei ole mitään huolestuttavaa, antura lätkä kun on 70 cm leveä. Mutta antaa tuollainen "pieni" onnistuminen taas uskoa siihen, että ei tässä nyt ihan hukassa näiden mittojen ja korkojen kans oltu .

Seuraavaksi onkin varmaan vuorossa jonkin sortin runkotarkastus. Sen hoitanee Rva Vastaava Mestari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti