Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

maanantai 7. toukokuuta 2012

Höyrynsulun asennus alkoi

Siivoilu ja maansiirtely iltapäivä tontilla. Viimeisetkin lumet ovat sulaneet tontin liittymän täytöstä ja maaperä on vajonnut muutamia kymmeniä senttejä. Päätettiin tehdä työnjako että osa siivoaa ja isäntä kuljettaa maaperää liittymään.

Tontin takaosasta löytyy mukavasti soraa ja sepeliä, ne on ystävällisesti JKL :n aluetekniikka jättänyt käyttöömme. Tätä maamassaa sitten voi käyttää mm. pihatien tekoon.

Vaan hankalaa se on, nimittäin sora koostuu nyrkin kokoisista murikoista ja pienestä hiesusta ja tämä yhdistelmä kun on saanut vettä sisäänsä niin aika kiva on lapiolla saada murkulaa irti. Kovalla työllä kaikki toki on mahdollista mutta raskasta hommaa...

No, Kastellin asentajat ovat saaneet molemmat kuistit nyt vesikattoa vaille valmiiksi. Toki ulkorimoitukset uupuvat mutta eipä meillä ole vielä lattiaakaan niin ei väliä.

Etupihan kuisti on katetta vailla
Kuistit sopivat hyvin talon ilmeeseen. Epäilyksiä herätti aluksi etupihalla se, että kuinka paljon kuisti "syö" tilaa sieltä ja kuinka se sopii sinne tulevan rinteen muotoon. Homma näyttää kuitenkin olevan niin että etupihan rinnettä saa jatkaa ainakin muutaman metrin avo-ojaa ja tietä päin ja näin rinteestä tulee huomattavasti loivempi. Hyvä näin!
Juu, ja oli asentajat aloittaneet jo sisäpuolelle höyrynsulun asennuksen. Tätä työvaihetta seurataan suurella mielenkiinnolla, onhan tiiviys yksi tärkeinpiä asioita energia tehokkuuden kannalta. Toistaiseksi ei tullu huomattua mitään ihmeellistä. Muovi on aluksi naputeltu niiteillä seinään kiinni, ja päälle tulee 2" x 2"  runko. Niittien kohdat ovat ehjät, toki ne voisi vielä teipillä vahventaa mutta taitaa olla turhaa.


Vielä teippaamaton sauma

Valmista seinää


Teipattu sauma


Ja tästä jatkuu
Tuo höyrynsulkumuovi on Lapin Muovi Oy :n tuote ja mitä näitä tuotteita on aiemmin tullut käytetty niin tämä näyttää olevan kätevä ja helppo tapa toteuttaa lähes saumaton höyrynsulku. Rulla on parimetrinen ja muovikelmu on siinä kaksin kerroin. Rullaa aukaistaan sitä mukaa kun seinää kierretään ja muovi kiinnitetään seinän puoleisesta muovista niitein rakenteisiin. Sitten kun kierros on valmis niin muovi poikki ja pintakerros voidaan "tipauttaa" lattiaa kohden. Eipähän tarvii ensin levitellä muovia lattioille, missä on nauloja jne. muuta mukavaa terävää tekemässä reikiä.

Noh, täytyy käydä nyt tarkemmin läpi tuo muovin asennus ja etsiä mahdolliset reiät ja pyytää poikia niitä paikkailemaan. Tosin, luulempa että nämä asentajat tekevät sen ilman eri pyyntöjä, on nimittäin sen verran tarkkaa työtä.

Lindab oli lähettänyt meille talon iv-putkien eristeet ja iv-putket. Iso plussa on tuo Lindab :n käyttämä kangassuoja. On nimittäin todella kestävä suoja putkille, tosin miksi noita putkia pitää kovinkaan paljon suojata... Ei ne vedestä kovinkaan paljon kärsi, ja putkien päässä olevat muovitulpat estää pölyn pääsyn niihin joten... No, Gyproc voisi aivan mainiosti ottaa oppia moisesta pakkaustavasta.

Putkiloita kankaan sisässä
 Jep, eli tänään saatiin maata liikkumaan, ylimääräisiä Gyproc levyjä siirrettyä lähemmäs kaatopaikka kuorman teko pistettä ja puujätteitä kasattua pinoihin tulevaa käyttöä varten. Ja toki muutenkin raivailtua paikkoja siistimpään kuntoon.

Josta tulikin mieleen, että pitää alkaa toden teolla metsästämään ehjää peräkärriä. Nyt lainassa oleva kun kärsii satunnaisista valo-ongelmista sekä tärisevästä renkaan navasta niin kuljetusteho ei ole aivan maksimaalinen. Toki sillä pienet kuormat liikkuu mutta tieliikenne vaatii turvallisemmat pelit ja vehkeet. Ovat vaan julmetun kalliita nuo kärryt! Noh, etsivä löytää...

Takapihan maa alkaa olemaan oikealla korkeudella.
Viimeinen kuva otos tuli napattua nopsaan talon kulmalta. Tuosta nyt ei varsinaisesti tuo takapihan maankorkeus selviä mutta sanotaan vaikka näin että vielä viikko sitten nuo takana näkyvät kasat olivat noin metrin verran korkeammalla. Eli edistystä tapahtuu tuolla maan sisässä ja sinne piilotetut lumet alkavat pikku hiljaa sulaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti