Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

tiistai 15. toukokuuta 2012

Höyrysulut seinissä ja viemäriputkea piiloon

Talon tuulensuojaus Gyprocilla on melkolailla nyt valmista ja samoin alakerran seinien höyrynsulku sekä lisäkoolaus. Homma etenee pienin askelin, totta kai koska keskitytään pienenpiin kokonaisuuksiin. Ulko ovea lukuunottamatta ovat nyt ovet ja ikkunat paikoillaan. Näpäkät ikkunat nuo Tiivi :n ikkunat!

14.5 Kävivät Terawatin jantterit lattia viemäreiden kimppuun ja asentelivat ne paikoilleen. Sitten kun valut on tehty niin onkin samojen putkien veto yläkertaan. Samalla pidettiin LVI -aloituskokous, eli paperi sota sitä varten saatiin ajantasalle.

Ulkoseinä on vuorilautaa vailla

Aukot on vielä umpeamatta

Olohuoneen ikkunat ja auringon paiste

Loppujen lopuksi siisti työmaa

Porraskuilun eristäminen

Willaa Wäliin

Koko aukko

Nätisti nipussa

Viemärin tuuletusputki ja Raatoputki

Höyrysulun asennus kattoon

Tasan se menee ja nättiä tulee

Ei nastan nastaa koko katossa

Suorat linjat

Teippiä saumoihin

Kokonaisuus ratkaisee

Telineiltä tuota on helppo tehdä
Nyt kun hommat etenee sisällä niin on ollut aika paneutua tuohon sisutukseen ja harkita tulevia hankintoja. Vaimonainen on se joka vetelee nuo päälinjat mutta toki sitä mieskin pääsee vaikuttamaan. Sauna on toki sellainen paikka jossa pitäisi perinteisesti se miehen sana painaa eniten mutta tässä tapauksessa molempien mieli on kääntynyt enempi pelkistettyyn linjaan. Toki sitä modernia lasiseinää ja ovea sinne on tulossa mutta ei  mitään ihmeellisyyksiä. Tärkeintähän on itse viihtyminen ja se toimivuus.

Lattioihin tulee laattaa ja laminaattia. Laminaattia siksi että se on todettu tässä perheessä toimivimmaksi ratkaisuksi. Hintakin on sellainen että ei harmita jos haluaakin lattiaan värin vaihtaa muutaman vuoden päästä. No jaa, ehkei nyt sentään. Ei mennä halvimman mukaan mutta järki päässä kuitenkin!

Peräkärry sai tänään uuden laakerin, ja se otti hienosti sen vastaan. Nyt rullaa nätisti ilman isompia tärinöitä. Toki nyt selvisi että se toisen renkaan laakeri on myös vaihdettava jossain välissä mutta kyllä kulku nyt jo helpotti. Ja kun laskee että sijoitus laakeriin oli 50 euroa niin ei paha!

Kärrin valoille täytyy askarrella uudet kytkennät. Vanhat on päässeet pahasti hapettumaan ja johdot on osittain kuoriutuneet. Noh, onneksi ei ole iso homma ja johtoa löytyy onneksi omasta takaa. Pitäisi vain tuota aikaa löytyä...

Joka tapauksessa yksi kuorma kaatopaikalle saatiin tänään aikaiseksi. Melko täynnä villaa ja Gyprocin paloja. Harmi kun palat on sellaisia että ei niistä oikein mitään pysty askartelemaan.

Ja jakotukki menee nyt uusille paikoille. Alkuperäinen suunnitelma oli että tukki tulisi vessaa, mutta se olikin sitten piirretty tuonne kodinhoito huoneen tason alle. No ei sinne tason alle sitten enää pesukonetta ja kuivausrumpua saa. No, onneksi saatiin uudet plänit ja homma toimii. Nyt jakotukki on oikealla paikallaan alakerran wc :ssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti