Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

torstai 24. toukokuuta 2012

LVI putkea ja vesikattoa

Alapohjan eristys sai loppusilauksen ja samalla astuivat Terawattin kaverit remmiin ja levittelivät letkujaan talolla. Putkee ja letkuu eristeen sisään, väliin ja pintaan.

Samalla menivät lattiakaivot ja nostot kohdilleen.

Sitten laskeutui raudoitusverkot ja vahvistukset lattioille ja jäykistäville väliseinille ja tämän jälkeen menivät lattialämmitysputket ja jakotukit paikoilleen. Ja tulvari. Ja mitä lie muutakin...
Mutkia

Piirejä ei tarvinnut muutella vaikka jakotukin paikka siirtyi kodinhoitohuoneesta vessaan. Eli letkut paikalleen vaan ja surrauslangalla kiinni.

Luikerot
 Letku matelee tiheämpänä ikkunoiden edessä, harveten sitten kohti talon keskiosia.
Tai no siten se noissa piirrustuksissa on laitettu, silmämääräisesti noissa ei kauheita eroja ole.

Jakavatukki
 Jako tukki on Primexin systeemissä ihan järkevän kokoinen, sen saa siis nätisti piiloon jos haluaa. Linjasäätöventtiilit ei myöskään ole koolla pilattu joten sivusuunnassakaan tuota tilaa ei mene hukkaan

Putki hässäkkä

Tulvari

Jakotukki taas

Jäykistävä väliseinä ja rautaa
 Pieni moka oli asennus porukalle käynyt, nimittäin toinen jäykistävä seinä oli jäänyt vahventamatta. Tämä oli helppo korjata, sen kun vain nappasi verkon alta päällimmäisen Styroxin pois ja laski raudan pätkät monttuun ja surautti kiinni toisiinsa.

Takan pohja
 Takan pohjan vahennos on jykevää tekoa. Eiköhän tuolla nyt pieni kamina lattialla pysy.

Tekninen tila


 Juu, ja sitten oli sen vesikaton vuoro, eli nosturi tuli paikalle ja nosti miehet ja tiilet katolle.

Pojat ja tiilet

Hetken hurmaa

Suoraan ne vain sinne menee

Ja tasalle vielä

 Eli tiilet ovat katolla ja asennusporukka jatkaa niiden työstämistä. Lattiavalu on seuraavaksi edessä, ja sitten odotellaan sen kuivumista. Sinä aikana pääsee varmaan ulkolaudoitus vauhtiin.

Mutta, pienin askelin mennään ja onneksi keli on nyt suosinut asennusta. Tavarat ovat pysyneet kuivina kun aurinko on paistanut eikä liikaa ole tuulut, niin että ei kaikki pressut ja niiden alapuolinen materiaali ole levinnyt ympäristöön.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti