Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

torstai 17. toukokuuta 2012

Kattokin sai höyryisen sulun

Päivässä nuo Kastellin asentajat saivat aikaan höyrynsulun tuonne alakerran kattoon. Ripeästi homma menee kun on kunnon telineet ja oikeat vehkeet lyödä ruoteet saman tien kiinni. Taaskaan ei niittejä näkyviin jää kun jäävät 2"x2" rimojen alle.

Se on valmis
Teippiä on mennyt reippaasti, etenkin tuohon porraskuilun kohdalle. Siinä kun limittyy sitten myös ylhäälle menevä höyrynsulku. Mutta hyvältä näyttää.

Höyrynsulun  päälle on jo villojakin päästy laittamaan. Täytyykin kantaa noita tontin kulmalla olevia paaleja lähemmäs niin ei asentajien tarvitse juosta turhaan. Eli kuntoilua, kuntoilua...

Alakerran lattiavalua varten käytiin hakemassa myös lisää alapohjan eristettä, eli Soklex :n Lattia 100 -eristettä. Pohjaan tulee 20 cm, ja Kastellin vakio toimitus on 15 cm joten omakustanteena menee tuo ylimääräinen 5 cm. Mutta hyvä niin, lattilämmityksen häviöt alapohjan kautta pienenee hiukkasen ja toivottavasti tämä näkyy sitten joskus lämpölaskussa.

Mielenkiintoinen seinä rimoitus
 Niin, tuossa rakennekuvia selaillessa ja seinien kuvia tuijotellessa tuli huomattua että miksi ihmeessä tuolla ulkoseinällä kiertää ylimääräinen rimoitus koolauksena?
Toki jos taloon on ylimääräistä puuta toimitettu niin ok, mutta mielenkiintoinen ratkaisu kuitenkin. Korkeuden puolesta nuo eivät ole tuolla ainakaan keittiön yläkaappeja varten, vaan jokin muu syy niille lienee... Noh, täytyy kysellä että miksi noin on päädytty tekemään.

Olohuoneen kohta

Tuleva Törmisterin huone ja ulko-oven aukko

Porraskuilu tuleekin yllättävät pitkälle

Aukkoa
Noh, nyt on joka taupauksessa katossa höyrysulku. Lattian valu oli 24. päivä joten vielä viime hetken viritykset putkien jne. muiden vetojen suhteen on mahdollisia. Sitten pääseekin jo miettimään että miten alakerran väliseinät alkavat nousemaan. Jaa, taitaa vielä ehkä tuo vesikatto saada kuosinsa, eli tiilet nostellaan katolle. Niitä onkin melkoinen pino tuolla pihalla, ja ne kun saadaan pois sieltä niin tyhjenee kummasti tämä tontti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti