Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

lauantai 19. toukokuuta 2012

Alapohjan eristäminen ja tontin raivausta

Alapohjan eristeiden paikalleen laitto alkoi. Jarmo soitteli tontilta ja kertoi että sorakerros oli todella tasainen ja hyvä laatuinen, helpotti kummasti eristeiden paikalleen laittelua. Hyvä homma, kyllä sitä pohjaa nimittäin hiukan hierottiinkin... Tosin, 2-3 cm tarkkuuteen päästiin linjalaaserilla ja silmämääräisella arvioinnilla joten kai me sitten jotain osattiin tehdä oikein. Noh, hyvä niin!

Kylpyhuoneen ja saunan alle tulee vahvempi valu
Eli kolme kerrosta on eristettä nyt paikoillaan, vielä yksi ennen valua ja homma on sitä myöten selvä.
Päivän verran on herroilla tuossa levyttelyssä mennyt ja siistiä ja tarkkaa on työ. Saumat eivät ole päällekkäin ja uretaanivaahtoa on käytetty levyjen kiinnittelyssä.

Olohuoneen kulmaan

Takan alunen

Tasaista...

Läpiviennit paikoillaan

Hahmottuu

On se ollut tarkkaa
 Tänää kasattiin myös villapaalit tontin perältä parempaan kasaan talon kupeelle ja samalla raivattiin roskat ja muut ryönät roskiin. Pientä hommaa mutta tärkeää koska roskat jäävät helposti pyörimään jalkoihin tai leviävät ympäristöön. Viertolantielle kun ajelee niin huomaa helposti että on vasta rakennettua aluetta, on nimittäin ympäristöön päässyt melko reipaasti villapaalien pakkausmuoveja sekä Gyproc pakkausten suojamuoveja. Ja onhan siellä toki muutakin roinaa.
No, kunhan taloksi aikanaan pääsemme asettumaan niin on aikaa käydä naapurustoa paremmin läpi ja järkätä vaikka pieni siivous operaatio. Ei ole iso homma keräillä roskat talteen, on sitten koko alueellaa parempi yleisilme.

Pieni läjä oli taas tavaraa tullut
 Roskien vieminen kuuluu näissä Kastellin toimituksissa aina asiakkaalle, jopa ihan muuttovalmiissa malleissa. Onneksi asentajat ovat asiallista ja siistiä porukkaa, roskia ei ole heitelty minne sattuu vaan kaikki on näteissä nipuissa valmiina pois vietäväksi. Ja kun ei päästä kasoja kertymään liian isoiksi niin ne on helppo viedä pienelläkin kärryllä kaatopaikalle.

Lavan pohjia valmiina villaa sekä eristelevyä varten

Ennen järjestelyä
Tontilla oli siis tänään hääräilemässä Naisimmeinen, Isäntämies sekä Isännän Isäukko. Kyllä huomasi heti että ei yhden aika mennyt lapsia vahdatessa sillä jälkeä tuli heti ihan toiseen malliin. Villapaalit saatiin reippaasti uusille paikoille, roskat kerättyä ja jopa maatakin hiukan tasattua. Oli nimittäin taasen hiukan painunut tuo maaperä... Mutta, huomenna olisi tarkoitus kasata kaatopaikka kuorma ja kiikuttaa se Mustankorkean hellään huomaan. Samalla olisi tarkoitus napata kuvat tontista jälkeen järjestelyn niin tulee vähän selkeämpi kuva siitä mitä tontilla tehtiin.

Ainiin, vilkaisu tarkistuskaivoihin avarsi mieltä nimittäin niissä oli vettä! Eli ne toimivat juuri niin kuin pitääkin eli kun tontilla on vielä talven jäliltä reippaasti tuota kosteutta niin kaikki ylimääräinen saadaan putkistojen kautta pidettyä poissa sokkelista. Loistojuttu! Toki sitten kun maa on rauhoittunut ja sadevedet ohjataan niille varattuihin rännikaivoihin niin todennäköisesti nuo kaivot pysyvät melko kuivina.

Lisätäänpä oheen siistiytyneen tontin kuvat




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti