Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Sisäportaat paikoillaan ja muutakin pientä on saatu aikaan

Huh, huh!
Kesäloma on nyt virallisesti ohi ja on palattu palkkatyön ääreen. Eli Törmön tupa valmistuu sitten iltatöinä. Saapa nähdä kuinka kauan vielä menee...

Kesäloman viimeinen viikko meni oikeastaan kotona, Törmisterin kita ja nielurisa leikkauksesta toipuessa. Pieni mies oli todella kipeä mutta onneksi jo helpottaa.

Rakennusprojektin puitteissa edistyttiin mainiosti! Seinä ja kattopinnat ovat valmiit, samoin lattioista ne mitkä laminoitiin. Ensi viikolla saapuu sitten laattamestari askartelemaan eteisen, kodinhoitohuoneen ja saunan sekä pesuhuoneen kanssa.

Aika hyvin edistyttiin, ihan laskelmien mukaan. Mitään suurta ja mullistavaa ei ole sattunut, jos nyt ei Kodin Terran sekoilua keittiön kaapeissa lasketa. Alakaapit kun oli saatu asennettua niin päästiin yläkaappien kimppuun ja niissä huomattiin sitten virheelliset kaapit: Mikrokaappi oli matalaa mallia ja astianpesukoneen päälle tuleva kaapisto liian leveä. No, ne on jo vaihdettu ja asennettu paikoilleen. Enää puuttuu liesituuletin ja koteloinnit.
Keittiössä tuli laitettua jo jääkaappi päälle, kodin koneet kun sattuivat jo tontille saapumaan


Takan slammaus ja piipun pystytys tapahtui sitten vihdoin ja viimein. Myös olohuone sai laminaatit.

 Saunan katto tulee samaan tasoon kylpyhuoneen kanssa joten alumiinipaperi saatiin vedettyä kerralla koko alalle

 Näiden kattorasioiden kanssa saa olla tarkkana


Yläkerran wc on saanut myös tapetit. Enää puuttuu kiintokalusteet.


Pappa on riehunut pensselin kanssa ja sotkenut talon maalilla


Yläkerran molemmissa makkareissa on nyt laminaatit. Ne ovatkin nyt listoja vaille valmiit.

Poitsun makkari

Neidin makkari
 Suurin yksittäinen urakka saatiin siis tänään valmiiksi kun Isännän isä ja veli olivat asentamassa portaat paikoilleen. Kova ährääminen tuotti tulosta, ja portaat saatiin napakasti paikoilleen

Portaat ala Lappiporras
Oman takan tulet!!
Sitten koitti myös se suuremmoinen hetki, kun omaan takkaan viritettiin tulet. Tätä hetkeä on odotettu ja jossain vaiheessa jo toivo oli mennä että saako enää ikinä omasta takkatulesta nauttia. Mutta, koska maailma on loppujen lopuksi oikeudenmukainen niin tämä ilo meille jälleen kerran suotiin. Nyt vain rauhallisia alku lämmittelyitä ettei rappaukset ala halkeilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti