Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

tiistai 14. elokuuta 2012

Ulkomaalaus aloitettu ja laatat vessoissa valmiit

Eilen olikin touhukas päivä kun tontilla vihelti monta päätä yhtä aikaa.

Törmän molemmat papat olivat vauhdissa, toisen askarrellessa sisätiloissa kylpyhuoneen tasoitusten kanssa ja toinen touhusi ulkomaalien kanssa.

Niin, ja iltasella oli jo wc tiloissa lattialaatat paikoillaan, Kiitos LaattaMestarille!

Saunan ja kylpyhuoneen väliin tulee siis osittainen lasiseinä. Koska kylpyhuoneen seinät on tehty harkoista, on niiden muurauksen mittatarkkuus hiukan eri kuin se mitä lasiseinän ja oven asennus vaatii. Siksi siis seinät hierotaan tasan oikan mittaisiksi jotta laattojen jälkeen saadaan mahdollisimman mittatarkka tulos. Tarkoittaa siis sitä että jokainen aukko mitatataan tarkasti, hiotaan oikealle tasalla/valetaan oikeaan mittaan tasoitteella. Pölyisää hommaa. Isännän isä on tätä työstänyt, ja nyt mennään viime metreillä. Ollaan oikeassa mitassa joka paikassa ja kohta päästään siis aloittamaan saunan ja kylpyhuoneen katon alaslaskeminen sekä seinien ja lattian vesieristys.

Ulkomaalaus oli NaisImmeisen Isän hommia. Niin vain syntyi kätevät telineet, joilla pääsee korkeuksiin sutimaan. Ja jälki oli todella hyvää!
Näkee, että on sitä Papalla ennenkin pensseli ollut kourassa.
Ulkomaalaus on samallalailla kuin sisämaalaus, niin taitolaji. Siinä ei voi hätäillä tai hitailla, koska molemmissa se tarkoittaa huonoa pintaa. Ja tuollaisen ulkovuoripaneelin kanssa se tarkoittaa sitä että pensselin pitää liikkua tasaisesti ja vedon pitää olla rauhallinen. Maali ei tartu kunnolla jos hätäillään tai sitten jos mennään liian hitaasti niin sitten maali alkaa valumaan. Mutta ammattimieheltä homma käy ja täytyy sanoa että kyllä tuli tasaista ja nättiä jälkeä kun NaisImmeisen Isä laittoi pensselin liikkeelle.

Työnäytettä antamassa valvojille....

Tehosteväri on vaaleampi sävyltään

Tasainen pinta
Maalin sävyt ovat Tikkurilan värikartasta, 618X ja 619X. Maali on Pika-Tehoa eli kyllä sen pitäisi ulkona kestää Isältä Pojalle!

Kylpyhuoneen aukkojen tasoistus eteni myös siihen kohtaan että pinnat ovat tasalla sekä ovi- että ikkuna-aukon osalta.
Viimeinen tasoituspinta tuettuna
Nyt on 1 cm varattu joka puolelle laattoja ja sanikkaa varten. Sen pitäisi olla riittävä.

LaattaMestari kävi laittamassa laatat vessojen lattiaan. Kyllä täytyy sanoa että kyllä ammattimies on aina ammattimies. Siinä ei oikeasti kauaa mene kun lattialaatta leikataan oikeaan mittaan ja läppäistään paikalleen. Jonkin kerran itsekkin laatoitusta tehneenä voisi sanoa että amatöörillä menee enempi aikaa miettimiseen kuin itse tekemiseen. Ammattilainen näkee heti mistä kohtaa aloittaa, mihin tulee välit, miten laatoitus etenee ja mihin se loppuu. Ja näin syntyy tasainen työprosessi, jossa laatat voidaan leikata kerralla oikeaan mittaan ja laittaa samantien paikalleen. Ja menekki on juuri oikea, siinä ei turhia hukkapätkiä synny. Loistavaa jälkeä!

Alakerran WC
Yläkerran Wc
Kattojen panelointi on edennyt siihen pisteeseen, että olohuone on kahta riviä vailla valmis. Rivien eteniminen pysähtyi takan piipun kohdalla kun pitää miettiä suojaetäisyyksiä.
Paneelin ohjeissa sanotaan että siihen ei saa kohdistaa 110 astetta kuumuutta suoraan, eli tuskin takan pintalämpötila aiheuttaa mitään probleemaa. Enempi tuossa askarruttaa se että millainen lämpö tuosta piipusta  irtoaa sitten kunoikein lämmitetään... Noh, onneksi on olemassa Uuniseppien ohjeet, sieltähän ne suoja etäisyydet saa kaivettua. Mutta etenee siis...

Lattiaa on tullut jo kahteen huoneeseen. Eilen alkoi Törmisterin huoneen lattian laitto, ja se varmaan jatkuu vielä tänään tovin. Päämakkariin pitää myös leikata oikean kokoiset laminaatit, eli viimeisen rivin kavennus olisi edessä.

Törmön huoneen lattia
 Mukavasti katkaisi tämän aherruksen kirkossa vietetty tovi, kun tyttären koulutielle siunaus tapahtui kirkossa. Oli mukava nähdä tulevat innokkaat Eppuluokkalaiset niin "täpinöissään" ennen huomista koulun aloitusta. Siitä innokkuudesta voisi jokainen aikuinenkin ottaa oppia, koska jokainen meistä on vieläkin koulutiellä, Elämän koulutiellä nimittäin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti