Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

torstai 16. elokuuta 2012

WC :n saumat ja kattoa...

Vessat on nyt laatta pinnoiltaan valmiit, eli LaattaMestari kävi eilen laittamassa silikoonit ja saumat kuntoon. Ja tuli loistavaa jälkeä, Hyvät on laatat NaisImmeinen valinnut.

 Kuvat napattu alakerran wc :stä.
Akakerran wc

Jakotukin päälle tulee kotelo


Ulkosalla on yksi sivu jo maalattu. Pieni palanen on päätyikkunan yläpuolelta vailla maalia. Kovasti on NaisImmeisen Isä siellä touhunnut ja jälkeä on tullut!


Pappa korkeuksissa, valjaat on tulossa katolta...
Kattopaneelit on olohuoneessa, keittiössä ja eteisessä paikoillaan. Samoin päämakkarissa ja törmisterin huoneessa. Edessä on vielä vessa ja kodinhoituhuone.


Keittiön seinälle on vedetty kosteuseristys astianpesukoneen ja allastason alle.

Kylmäkaapin ja pakastimen alusta
Saunassa on vihdoin seinäpinnat valmiit primerointia ja vesieristystä varten, joten katon alaslasku voitiin aloittaa.
Tähän pintaan tulee alumiinipaperi ja sen päälle vielä yksi 2"x2" koolaus.

Saunan ikkuna seinän kohta on oikeassa mitassa
Keittiökalusteet tuli raahattua Kodin Terrasta tasoineen päivineet talolle. Samoin Siemens toimitti kodinkoneet lukuunottamatta pyykinpesukonetta tontille.

Tuossa tuli pohdituksi tuota rakentamisen logistiikkaa, noin niin kuin sen suhteen että miten tuota kaiken maailman tavaraa tuonne tontilla saa raahattua. Rautakaupoissa on toki erillaisia rahti/toimitus mahdollisuuksia, ja ne on toimiva ratkaisu silloin kun tilataan isompia määriä tavaraa. Kuitenkin, tontilla rakennusvaiheessa ei liikaa näin kaupunkitonteilla ole joten tavaran varastointi myöhempää käyttöä varten on hankalaa. Tai ei hankalaa mutta haasteellista.

Yksi hyvä puoli, minkä olen tuon Kodin Terrassa asioinnin suhteen huomannut, niin on se että sieltä saa peräkärryn lainaksi tavaroiden noudon ajaksi. Toki tämä varmasti onnistuisi myös K-Raudan puolella, mutta liikkeiden hintataso meidän kohdalla ei oikein kohtaa. Toki vertailua kannattaa tehdä mutta ei kannata sortua pilkunviilaukseen, sillä siihen käytetty aika on heitetty hukkaan töiden edistymisen kustannuksella.

No, joka tapauksessa meidän kohdalla on ollut toimivin ratkaisu se että hyödynnetään Kodin Terran rakentajanpalvelua, eli pyydetään sieltä kaikista tarvikkeista tarjous, ja sitten noudetaan sitä mukaa kuin tarvitaan. Toki tässä tulee ajamista Terran ja Tikkakosken välillä mutta matka ei ole niin pitkä että siinä tuntia enempää menisi kun huomioi lastaamisen ja purkamisen.

Takka ei ole vieläkään valmis. Takan tekijä kertoi että alkuviikosta saapuu tekemään takan loppuun, vaan eipä ole näkynyt. Noh, jospa sitten ensi viikolla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti