Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Vesieritystä ja paneelia kattoon

Muutamassa päivässä on taas edistytty. 

Kylpyhuoneen seinät on viimeistelyä vailla valmiit, eli sinne on seiniin vedetty Vetonit MT tasoitetta, hiottu, sekä oiottu lasiseiniä varten laatoituspinnat. Myös saunan lattian rajaan on laitettu kosteuden kestävää Gyproc levyä 22 cm. Sitä vasten nostetaan lattian vesieriste laatan alle, kuten myös limitetään seiniin tuleva alumiinipaperi. Vaihtoehtoinen tapa olisi ollut se että olisi ostettu erilliset lasikuitu levyt, jotka taasen maksavat jonkin verran enemmän kuin kosteussuoja Gyproc... 

Kastellin rakennekuvissa selvitetään vastaava rakenne tehtäväksi normaali Gyprocilla, mutta ehkä tuo nyt toteutettu ratkaisu on kestävämpi. Tosin, saunassa ei liikaa vedellä lotrata joten eiköhän normi Gyproc olisi ajanut asiansa.

Vessojen seiniin tulevat laatat on nyt paikoillaan. Tänään myös primeroitiin lattiat ja vesieritettiin ne. Kiva oli katsoa kun ammattimies tekee vesierityksen, ei nimittäin kauaa nokka tuhissut. Sinne meni saumanauhat ja vahvikkeet paikoilleen ja ensimmäinen kerros vesieristettä. Huomenna tulee sitten toinen kerros.

Alakerran wc ja kiiltävä laattapinta..

Saunan seinää tasoitettuna
Alakerran vessa eristettynä
Yläkerran wc eristeillä
Kattojen panelointi lähti myös käyntiin. Ensin valmistui Törmön huoneen katto, sitten päämakkari ja nyt on osa olohuoneen ja keittiön katosta myös ummessa.
Sen verta vinkkiä että kannattaa askarella sellainen käveltävä pukki, että saa kerralla kuljettua koko kattopaneelin matkan katossa. Helpottaa muuten huomattavasti hommaa kun saa kerralla paneelin kattoon ja ammuttua paineilmapyssyn hakasilla sen kiinni. Hakanen ammutaan vinoon naaraspontin levennyksestä, näin sen saa napakasti kiinni myös suoraan Gyproc -levyyn. Hakanen saa tosin olla vähintään 7 mm leveä.

Kattomateriaali on siis Malerin ympäripontattu MDF STP 10x160x2070 puhtaan valkoisena. Jostain syystä esimerkiksi Kodin Terrassa myynnissä oleva Ässä -paneeli on sävyltään kellertävä, joten puhtaan valkoinen vaikuttaa siihen verrattuna todella kirkkaalta.
Jännä efekti oli myös kaiku. Eli kun huone oli katosta paneloitu, niin äänet alkoivat kaikumaan. Ilmeisesti tuo kattopaneeli on sen verta kovaa ainesta että se saa kaiun aikaiseksi. Noh, onneksi matot ja muut materiaalit sitten pehmentävät kaikua.

Päämakkarin katto paneelissa

Törmön huone paneloitu

On se ihan siisti



Olohuoneen keittiön pääty

Olkkariin päin samaa kattoa

Ja vielä keittiöön päin sama
Tänään haettiin myös kuorma laminaattia Kodin Terrasta, eli meille tulee lattiaan Tarket Haywood Oak Grey laminaatti. Pikainen tutkiskelu vahvisti Naisväen maku mieltymystä eli oikea laminaatti tuli valittua eteisen lattialaattojen kanssa. 
Huomenna sitten jatketaan panelointia, primerointia ja vesieristystä. Maalaukset on oikeastaan jo tehty, enää porraskuilu odottaa maalia, mutta sekin on pian hoidettu kun saadaan oikeanlainen teline paikoilleen josta maalauksen voi turvallisesti suorittaa.
Myös päämakkarin ja Törmön huonetta pääsee jo laminoimaan, pohjalle vain lätkäistään ensin askeläänieristematto joka estää myös kosteutta. 
Hommat etenee todella hyvää vauhtia ja muuttopäivämäärää tässä voi alkaa jo suunnittelemaan. Ja samalla on vain vahvistunut että meille tämä Viittä Vailla Valmis Kastelli on ollut hyvä valinta. Itseä ei ole tarvinnut vetää aivan piippuun urakoimalla yötä päivää, vaan tasaisella ja rauhallisella tahdilla on tullut hyvää jälkeä. Myös talkooväkeä on ollut hyvin, Isäntämiehen Isä eritoten on tehnyt omaan rauhalliseen tahtiin hienoa jälkeä päivä toisensa jälkeen. Toisilla meistä on selkeä kuva siitä mitä kannattaa missäkin järjestyksessä tehdä ja kuinka asiat kannattaa toteuttaa joten turha hötkyäminen on jäänyt pois ja hommat edistyy järkevästi. Tapetointihommissa avuksi olleet Kummitukset ovat myös olleet Iso apu (edellisessä kirjoituksessa jo kehuttiin). Onneksi heillä on ollut aikaa auttaa, sillä meiltä tuo tapetointi olisi voinut viedä kauemmin ja jälki olisi ehkä ollut hiukan toisenlaista. Myös kuljetusapua olemme saaneet, eritoten Mauriitzion Hi(k)ace+peräkärry ovat olleet valtava apu. Isot määrät laattoja on tullut kerralla perille ja kaatopaikalle on viety isoja kuormia.
Eli kyllä talon tekeminen vielä asuttavaksi vaatii enemmän kuin yhden parin kädet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti