Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Listaa ja Laattaa


Laatoitustyöt etenee taas tohinalla kun Laattamestari saapui ulkomaan turneelta. Lomasta virkistyneenä vesieristeet löysivät paikkansa pikavauhtia, ammattilaisen otteella jälleen kerran!

Kun eristeet olivat kuivuneet niin alkoi laatoitus. Nyt on saunan, kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen lattia laatassa. Loistavaa!

KH ja Sauna eristettynä

Ennen toista levitys kertaa...

Tuohon pitäisi se lasiseinä tyrkätä...
Kodinhoitohuone Primeroituna
Ja sitten laatatalla

Hyvä tuli
Kodinhoitohuoneessa jouduttiin tekemään hiukan säätämistä että saatiin lattialaatat riittämään. Tekniseen tilaan varattua lattialaattaa käytettiin tilaan joka tulee kalusteiden alle, eli se ei sieltä näy. Pieni vinkki: Laskekaa myös laattojen seinillenosto kerros mukaan kun laskette tarvittavien laattojen määrää. Muutama laattarivi nimittäin vaikuttaa kokonaisuudessa pieneltä määrältä mutta todellisuudessa se onkin yllättävän paljon.

Laattojen alla on siis primeri, sekä kaksi kertaa telattu vesieriste kerros. 25 litran kannuja tuonne siis meni muutama, ja voi sanoa että eristekerros on vähintään riittävä! Pieni näytepala oli nimittäin noin 1,7 milliä eli eristeen määrässä ei kitsasteltu!

Tänään oli myös muuta sutinaa kun tontilla hääräsi melkoinen määrä tekijöitä: Velpoeka, Velpojan Appiukkeli Jorma, Isännän  Isä ja siis Laattamestari. Ja jälkeä syntyi. Yläkerran yksi makkari on jo valmis kattolistoja lukuun ottamatta, olohuoneessa on myös listat ja ikkunan pielet valmiina. Ja kyllä se vain valmiimmalta taas talo näyttää.

Vinkki: Tarkistakaa että listat samalle seinälle otetaan samasta paketista. Samassa paketissa olevat ovat samankokoisia mutta eri paketeista otetuista saattaa olla mittaheittoja. Valmistajan sivuilla asiasta varoitetaan!


Olohuoneen lattialistat ja ikkunan pielet

Ikkunoista tuli todella hienot
Ainiin, pitihän se ikuistaa kun eilen Vastaava Mestarimme / Pääsuunnittelijamme / Executive Specialist on Building Issues eli Marge kävi tontilla toteamassa että vesieristeet on kunnossa ja päästään siis laatoittamaan.

NaisEnergiaa: Talon Emäntä ja Vastaava Mestaaja!


4 kommenttia:

  1. Meillä alkaa saman talon rakennus projekti talvella ja teillä näköjään on kaksi suihkua pesuhuoneessa. Minkä verran niihin jää väliä jos ne laittaa noin samalle seinälle? Kun me mietittiin toista suihkua ikkuna seinälle.

    VastaaPoista
  2. Moikka,
    Väli on noin 70 cm. Hiukka ahdashan tuo väli on mutta käytännössä siinä kuitenkin mahtuu suihkuttelemaan. Kastelli tarjoaa mahdollisuuden toiselle suihkulle juuri siihen lasiseinän kohdalle ja siksi meillä nuo suihkut juuri tuolle seinälle laitettiin. Jos ei lasiseinää tule, niin suihkut on mahdollista laittaa niihin pesuhuoneen kulmiin jolloin tilaa on jo yllinkyllin. Asentajat kyllä rakentelee ne kulmat kunhan sopivassa kohtaa asiasta mainitsee. Onnea projektiin!

    VastaaPoista
  3. Meille on myös tulossa lasiseinä niin ei voi siihen laittaa suihkua. Kävikö teillä mielessä laittaa toinen suihku ikkuna seinälle vai eikö kastelli tarjonnut tällaista mahdollisuutta?

    VastaaPoista
  4. Hei, Se huihkun siiro mahdollisuus oli myös sille ikkuna seinälle, mutta päätimme sitten että suihkut ovat samalla seinällä. Tämä oikeastaan siksi, että se näytti jotenkin loogisemmalta kun suihkun paikkoja mallailtiin.

    VastaaPoista