Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

maanantai 17. syyskuuta 2012

Saunan kattoon paneelit

Saunan katon panelointi alkoi verisesti. Testatessa viimeistely naulaimen jälkeä, lojahti naula paneelin läpi tekijän sormeen.
Noh, ei siitä kummenpaa sotkua syntynyt, naula ei osunut luuhun ja voimassa oleva jäykkäkouristusrokote piti huolen lopusta.

No jaa, olihan se taas muistutus siitä että pitää olla huolellinen.

Saunan panelointi kannattaa aloittaa katosta, ja oikeastaan kaikki ohjeet kertovat juuri niin. Kannattaa myös tarkistaa paneelien suoruus ja valita ne parhaimmat jotta työ etenee kivuttomasti ja jälki on nättiä.
Kannattaa myös leikata ns. tehdas päät omalla sirkkelillä, niin leikkauspinnat jotka tulevat vastakkain ovat samanmuotoisia. Näin ei pitkässä katossa jatkaminenkaan ole ongelma.


Osittain valmista

Kahden tunnin äherrys

Kyllä ne sinne menee...

Putkien paikka oli hankalampi
Läpivientien tekeminen paneeliin on melko yksiselitteistä hommaa mutta kun ei tätäkään työkseen tee niin tovi meni tuumatessa oikeaa tekniikkaa. Mutta onnistui siis! Kuviosahalla ratkeaa nimittäin moni ongelma.
Ledien läpi vienti alumiinipaperista kannattaa tiivistää teipillä. Myös kaapelin voisi teipata jotta se kestäisi paremmin lämpöä mutta se on melko turhaa. Toki aika ja lämpö nuo ohuet kaapelit syö mutta onneksi nekin ovat vaihdettavissa sitten joskus.

Kodinhoitohuoneen yläkaapit saatiin myös paikoilleen. Tason ja kaappien väliin tuli noin 46 cm joten ei mikään älytön tila mutta kyllä siihen mankeli tarvittaessa mahtuu. Ja koneet tason alle.

Kastellin alkuperäisissä pohjissa pesukone ja kuivausrumpu on sijoitettu torniksi vieden yhden korkean kaapin paikan. Kun koneet laitetaan tason alle, niin saadaan enempi säilytystilaa ja koneiden puhdistaminen ja  muu huoltaminen on helpompaa. Tai siis ehkä...


Kodihoituhuoneen yläkaapit

Suoraan ja selkeesti päin seinää
Saunan panelointi siis jatkuu vielä päivän verran, sitten ollaankin jo sen osalta valmiit. Portaiden välipienat ja porraskuilun maalaus odottavat vielä, samoin porraskuilun katon teko. Mutta kaikki aikanaan. Edistystä tulee nyt pienemmin askelein mutta edistystähän se on sekin. Väliovet ja ulkoovi on myös matkalla joten niiden kanssa pääsee myös toheltamaan kohta puoliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti