Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

torstai 8. maaliskuuta 2012

8.3 Putkee piiloon eli Salaista putkea ja vähän sadettakin...

Hoh hoijaa... Päivä käyntiin jälleen kirkkaalta taivaalta ja eikun sotakone kohti tonttia jossa, jälleen kerran, odotteli Timo ja Kauha. Myös Manulito saapui "verstaalle" ja päästiin aloittamaan päivän askareet.

Tänään tulisi myös The E-Mies eli sähkömies joka kytkisi piuhat tonttikeskukselle. LNI/Vattenfal/mikälie hoitaisi sitten mittaroinnin jossain vaiheessa.

Noh, Perusvesikaivo oli tyytyväisenä kuopassaan, ja sen molemmat "syötöt" huutivat putkea peräänsä. Eilen oli kaivo nätisti aseteltu ja peitelty muovilla, samalla kun arina pinta viimeisteltiin.

Samalla kuin putkitukset aloitettiin niin voitiin saman tien todeta että eihän nuo putket riitä alkuunkaan. Sen verta tarkalleen ne tuli laskettua ja alunperin suunnitelma oli tempaista ne lähemmäs sokkelin pohjaa mutta parempi näin, koska saimme paremmat kallistukset koko alalle.

Eli tästä se lähtee. Perusvesi kaivoon vaan mutkaa kiinni ja menoks...

Ensin sadevesiputket
 Onneksi tuli hommattua reippaasti taipuisaa sadevesiputkea, koska sillä saa kätevät ja sopivat mutkat tehtyä paljon helpommin kuin kiinteillä kulmilla ja putkella. Suunnat vai kun saa kohdilleen ja lähtö korot niin melko helppoa hommaa. Putkien laitossa meni jotakuinkin puolisen tuntia. Koska talon muodot olivat yksinkertaiset ja kulmat olivat suunnilleen tiedossa niin sadevesikaivoille saatiin putket (sekä reilusti ylimääräistä säätövaraa jos vaikka mitta olisi pikkuisen heittänyt, heh heh!) paikoilleen.
 Sitten olikin vuorossa salaoja -putket.


Eli sadevesiputket piiloon kevyesti hiekalla peitellen, ja samaa linjaa suunnilleen salaojat päälle. Salaoja putkien jäykät mallit helpottaa kummasti kallistusten teossa, toki oikea tekniikkakin auttaa. Eli, ensin putket yhteen ja karkeasti paikalleen, sitten korot noin 4-5 metrin matkalle pieninä kasoina putken alle, salaoja kaivo päätyyn, koron tarkistus, salaojasoraan putkien alle... jne. No joo, eihän se heti mennyt ihan noin helposti mutta lopussa kuitenkin homma sujui kuin rasvattu.

Putkee piiloon
Korkein nurkka paikallaan
Ja koska putkien menekki ylitti nyt tontilla olevien määrän, teimme Manuliton kanssa pika visiitin Meltex :n varastolle Palokkaan. Vierailumme aikana oli E-Mies Reijo R kaapeleiden kimpussa ja meidän jatkaessa salaisten putkien asennusta, sai tonttikeskus uuden sisällön.

Kaapelin kuorintaa

Manulito oikoo kuparia, Reijo kytkee kaapelia

Aurinkoinen päivä alkoi kääntyä iltaa kohden. Siinä klo 16.00 maissa alkoi taivas jo hämärtymään.
Viimeiset kuvat on napattu iltapäivällä klo 18.00 aikaan ja silloin oli jo oikeasti pimeää.

Linjat kohdillaan, korot paikoillaan

Salaojasorat paikoilleen

Hämärtää

Valot päälle ja täyttöä

Valmista jo

Päivä pulkassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti