Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

perjantai 16. maaliskuuta 2012

13. -16.3 Sokkelilevyt ja reunalistat paikoilleen

Koska pitää ihmisen työssä käydä ja lomaa ei ole niin rakennusprojektin hoito painottuu iltapäiville ja viikonlopuille.

Seuraava homma ennen sokkelin sisätäyttöjä ja routaeristeiden laittoa on sokkelin suojan sokkelilevyn ja sen reunalista kiinnitys.

Hommahan on helppoa kuin heinän teko. Eli, ensimmäisenä marssitaan Meltexille, ja ostetaan 2 * 25m (85 cm korkeaa) Sokkelilevyä ja yksi paketti liian vähän reunalistan kiinnitys ruuveja. Niin ja samalla ostetaan 2 kpl liian vähän reunalistoja.
Eli vinkki: Osta / haali / hommaa jostain aina pikkuisen ylimääräistä sitä tavaraa jota olit juuri menossa laittamaan paikalleen / tarvitsemassa siihen että saat jotain kiinni/ kiinnitettyä... Ihan oikeasti, se jos mikä on turhaa ajan hukkaa kun tavarat loppuu kesken hommien.

Niin, tuo listan paikalleen laitto on sitten helppoa. Kunhan muistaa ostaa kunnon poranterän. Kuivumassa oleva Teräsbetoni sokkeli on nimittäin aika kova vastus jos meinaa huonolla poranterällä sitä läpäistä.

Sokkelilevy on  rullalla olevaa mykyräistä muovia, joka siis tempaistaan ruuveilla kiinni sokkelin kupeeseen. Listan laitto on kätevää kunhan katkaisee sen ensin oikean mittaiseksi, toisin sanoen vetää sahalla oikeaan mittaan. Ylijäämää voi käyttää sitten vaikka puutarhassa maa-ainesten erottamiseen, kukkapenkeissä jne.

No, sokkelilevy ja lista saatiin seinään kiinni iltatöinä. Isäntämiehen isukki oli touhussa mukana, kahdestaan tuo homma oli nimittäin helppoa.
Ensin merkit sokkelin kupeeseen (tuleva maanpinta), rulla auki vasten sokkelia ja muutamalla ruuvilla kiinni. Sitten reunalistalla paremmin kiinni.

Ja valmis lopputulos näyttää jota kuinkin tältä:
Niin kaunista ja suoraa

Ei se irti lähde

Omaa jälkeä on kiva katsella

Niin, olihan tuonne tontille eksynyt myös riittävä määrä hiekkaa ja soraa. Nämä Timo tilasi tuon sokkelin sisätäyttöä varten.

Tuon pitäisi mennä päällimmäiseksi

Tällä pitäisi täyttää sisäosat

Ja tätä riittää

Muutama kuorma sitä siellä on
Sokkeleiden sisätäyttö tehdään talkoillen viikonlopun aikana. Sinänsä homma ei kummoisia vaadi, kunahn vain saadaan tärytettyä pohjaa sitä mukaa kun sitä täytetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti