Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Takka aloitettu ja Yläkerran lattiavalua

Hoh hoijaa...
Kiva kesäflunssa iski ja kurkku on kuin raastinrauta. Hempetti kun sapettaa sairastaa kesällä, kuumaa ja kosteaa on muutenkin  niin kiva siinä on kuumeisena hourailla. Menisi ohi jo...

Mutta ei auta, tontilla tapahtuu vaikka rakennuttajat olisi kipeinä. Hyvä Niin!

Ensin tuli takkamaakari porukka eli Uuniseppien Duo Terävä kasaamaan takka-palapeliä. Juu, kiva homma... Kuvia ei tullut näpsittyä ihan joka vaiheesta mutta voitaneen sanoa että jos tuo takan sisus olisi ilman ohjekuvia pitänyt kasata niin... Jokainen valmiskappale piti erikseen laittaa paikalleen, tarkistaa mitta ja uudelleen laittaa paikalleen. Tarkkaa puuhaa. Jokainen kulma ja reuna piti viistää, eli takan sisällä ei ole missään teräviäkulmia.

No, onpahan nyt sellainen sokkelo pystyssä että jos tuolta savu läpi menee niin onpahan lämpö otettu talteen...

Pieni mutta söpö!

Piippu tuotuna välipohjasta läpi

Sitten tuli lattiavalu. Siis yläkertaan.
Tekijöistä ei ole hajuakaan, paikalla kun emme olleet mutta melkoinen sauna siellä oli... Kun kipusi tikkaat yläkertaan niin yk :n lattiatason kohdalla löi vastaan sellainen lämpöaalto että. Ja aivan uskomaton kosteus. Oli pakko mönkiä avaamaan ikkunat.

Lattiavalu on  suoritettu tälläisellä mönjällä : Weber Vetonit 4350 Plaano (Weber linkki tuotteeseen). Kivan näköinen tuosta pohjasta tuli. Kuivuminen tapahtuu melko rivakkaa, kerros ei ole kuin 35 mm paksu. 

 



Noh, tämän viikon siis asennusporukka on lomilla eli muuta edestystä ei tontilla tapahdu. Ellei sitten olo parane ja pääse siivoomaan muutamia läjiä pois sieltä.

Ai niin, suunnitelmissa ollut leikkimökin laajennus ehkä toteutuu aiottua nopeammin. Suunitelmissa oli rakennella ns. puumaja leikkimökin kupeeseen jos on aikaa/ylimääräistä tavaraa löytyy. Noh, tavarat on laskettu ja sitä on riittävästi joten muksuille rakennetaan kunnon puumaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti