Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

torstai 26. heinäkuuta 2012

Seinien tasoitusta

Tasoiteporukka saapui keskiviikkona, samoin kuin alkoi allekirjoittaneen kesäloma. Eipä siinä, tähän asti kovin kolea ja sateinen kesä päätti ainakin päiväselleen näyttää parhaimpia kelejään. Nimittäin aurinko kyllä helotti koko päivän, mutta yöllä tulikin sitten "vanhoja mummoja" taivaan täydeltä.

Kylpyhuoneen seinät ovat pientä säätöä vailla valmiit. Lasiseinän paikka osui nappiin, ja nyt pitää vain valaa hanakulmarasiat seinään kiinni... joka onkin tarina sinänsä. Kastellin toimituksessa ei ollut mukana noiden rasioiden valutukia, nekun tuppaavat aina porukalta löytymään (ylimääräisiä on asennusporukoilla mukanaan). No, Jarmon porukalta ne olivat myös loppuneet joten jostain ne pitäisi nyt sitten haalia. Ja kun kaikki tuntuvat olevan kesälomilla niin eihän asiat mene kuin pitäisi.

Eli ensimmäinen kesäloma päivä meni noita valutukia metsästäessä, ja lopulta Onnisen tukusta löytyi yksi. Noh, sieltähän ei tavan tallaaja saa mitään ostettua joten eikun Kastellin työpääliköille soittoa että tarvii tiedot laskua varten... Ja tosiaan, tukusta ei löytynyt kuin yksi eli eikun ettimään seuraavaa. No, Meltexiltä sekin löytyi ja olisi ollut se toinenkin.

LVI numerot ovat hiukka hämääviä, koska tuote saattaa sisältää hiukan eri kokonaisuuden riippuen täysin valmistajasta. Ja niin kävi nytkin. Netistä tuo kyseinen valutuki löytyi ihan helposti, mutta sen mukana oli yhdellä valmistajalla hanakulmille holkit, toisilla taas ei.

Onneksi tukussa oli paikalla putkiukkoja jotka osasivat neuvoa amatööriä ja saatiin hommat eteenpäin.

Niin, ne tasoitemiehet... Eli keskiviikkona oli sekä ylä- että alakerta kertaalleen nauhoitettu ja kitattu. Torstaina oli jo ruiskutasoite yläkerrassa ja osassa alakertaa. Ja perjantaina kuulema jo pohjamaali.
Eli haipakkaa menee homma eteenpäin. Ja taas kerran on sanottava että jos ammatikseen tuota hommaa tekee niin ei ihme että homma käy kuin tanssi. Joskus on itsekkin tasoituksia tullut tehtyä mutta tottumattomana aikaa siihen kyllä palaa. Ja omakorirakentaja joutuu monesti tekemään kompromisseja ajan ja rahan suhteen. Tosin meillä oli se hyvä puoli että talokauppoja tehdessä Kastellin talvikampanjassa oli tämä etu joten onneksi meidän kohdalla ei tässä tarvinnut kustannuksia miettiä.

Tuohon lätkästään suihkut, ja sit toki seinää...

Uudempi kuva jossa lasiseinän paikka jo näkyy


Saunan oven paikka
Nyt valmis ikkuna seinäkin jo näkyy
 Kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen väliseen harkkoseinään tulee kipsilevy, siis kodinhoitohuoneen puolelle tietenkin. Näin sen puolen seinästä saadaan samanlainen joka kohdasta ja vältytään halkeamilta. Ihan kätevä juttu.

KH :n ovi aukko, ympärillään kipsilevy

Samaa pintaa koko seinä


Sitten se yläkerta...
Nauhoissa ja kiteissä







Porraskuilu
Homma etenee, ja huomenna tulee siis jo pohjamaalit pintaan. Koitetaanpa tänään vielä napsia muutama otos jotta ruiskutasoite jälki näkyisi jälkipolville...

Törmön huone

Makuuhuone 1

WC alakerta

KHH seinä


Ja, autokatoksen paikan raivaukset on myös alkaneet. Ylimääräiset gyprokit on kannettu talteen ja yritetty pinota tuulettuvasti. seuraavaksi pitäisi kysellä että joutaako betonimylly paikan päälle. Ja ehkä hakea muutama betonisäkki.

Niin sen verta tuossa tänään eteni hommat että Kastellin taistelijat saivat terassit pystyyn. Etupihalla on ihan rimoituksetkin kunnossa. Ihan kivasti muuttui tönön julkisivu.

Takapiha


Etupiha

Rimoitukset ovat hienot


Mutta, niistä sitten myöhemmin lisää. Nyt on myös laatat taloon tilattu. On muuten viimeisen päälle hyvä liike, nimittäin Jyväskylän Laatta-Leevi.

Tarjousta on hierottu ja mietitty ja puljattu ja väännetty ja käännetty vaikka miten ja nyt vihdoin saatiin kaikki paperille. Ja tilattua. No, totta kai sitä isäntä muisti suunnitelmat väärin ja ehkä vessoihin tulevat laatat ei olekkaan ihan samat kuin piti mutta... Suosittelen siis Laatta-Leeviä!

Aikasta paljon on siis tapahtunut muutamien päivien aikana!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti