Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Seinää ja Villaa

Työpäivän päätteeksi oli aika käydä vilkaisemassa että mitä tönöllä tapahtuu. Ja tapahtuuhan siellä.
Kastellin porukka oli aloittanut seinien villoituksen ja levytyksen eli tuulensuoja Gyproc ulkopintaan ja villaa sisälle.
Nopeasti sitä jälkeä tulee kun on kunnon vehkeet ja osaavat ihmiset.

Muutama kuva tuli napattua...

Onnin ja aikuisten makkarin seinä villoissa

Sama ulkoa

Kaarretaan takapihalle

Levyä vailla

Olohuoneen ikkunat

Näppärää, taustalla näkyy villanleikkaus härveli

Pitänee alkaa kantamaan lisää paaleja sisälle

Päädystä

Ja vähän sivusta
Juu, nopiaan käypi homma.

Napsin kuvia nurkista, jotta on "todistusaineistoa" sitten jälkipolville jos epäillään että jostain villat uupuisi. Vaan näppärästi se homma tosiaan käy kun asentajilla on hyvä villanleikkuu setti ja sen saa suoraan seinään kiinni.

Tänään aamulla tuli käytyä vielä höpöttelemässä Mannisen Jarmon kanssa ja katsastamassa hommia. Hyvin sujuu ja keliä lukuunottamatta ei ongelmia ole tullut vastaan. Viime viikolla oli muutama huonompi päivä jolloin ei täysillä pystytty painamaan, keli oli tosiaan sellainen että olisi ollut vaarallista liukastella parrujen päällä. Hommia nopeuttaaksemme kannamme iltasella villaa lisää talon sisäpuolelle. Näin saa asentajat keskittyä oleelliseen ja me rakennuttajat hyvän selkätreenin.

Tuli vilkaistua myös ojaa jonka eilen iltasella vielä viime hommiksi aukaisin loppuun asti eli juoksemaan viertolantielle avo-ojaan asti. Puro oli illalla vielä vuolas mutta nyt se oli syönyt itsensä jo maan sisään ja hiipunut. Pitää miettiä mitä tuon ojan kanssa tehdään sitten kun tiedetään että kuka alkaa naapuriin rakentamaan. Meille valvonta antoi oikaisuohjeet eli että oja suoristetaan tontin rajalle, ja toivottavasti sama nyt sitten koskee myös tulevaa naapuria... Sikäli kun sellainen on joskus tuloillaan.
Seinää meni tälläistä villaa

Lumet alkavat olemaan jo vähemmistönä tontilla ja maa alkaa pikkuhiljaa painua aloilleen. Hyvä homma koska pian pitää alkaa miettimään myös tuota pihan lopullista mallia ja mitä sepelialueelle tehdään.

Lisätty iltasella 22:30:
Pikkuisen vielä päivitystä, eli kävimme porukalla siivoilemassa tontilla ja meinattiin aloittaa villojen kantoa mutta Kastellin porukka olikin ehtinyt jo hommat hoitaa!

Autokatoksen sivu valmis

Viertolantien puoli melkein valmis

Härveli

Nopeasti se tuli
Koska mitään villoja ei sitten päästy kantamaan niin päätetiin siivoilla ja raivata paikkoja. Villapaalien roskat keräiltiin ja pakattiin jätesäkkeihin, polttopuuksi kelpaavat puun kappaleet läjättiin peräkärryyn (pitää niille keksiä joku fiksu paikka ja pinota sitten...) ja tyhjentyneet tarvikelavat kasattiin yhteen nippuun.
Pienen selkä ja käsi treenin pääsi tekemään kun kaivoi kadun päästä hulevesikaivon auki. Hommahan meni niin että kun maatöitä tehtiin niin autuaasti unohdettiin että missä kohtaa kyseinen kaivo sijaitsi. Niinpä osa maasta nostettiin hiukka liian lähelle tuota kaivoa ja oli olemassa mahdollisuus kaivon tukkeutumiseen. Hiekkojen alle jäi nimittäin melkein pari metriä lunta joten sen sulaessa hiekka massat saattavat liikahtaa... No, kaivo saatiin kuitenkin näkyviin ja sen päälle laitettiin suodatinkangas. Ei nyt ihan suoraan tuo hiekka sinne valu.

Hulevesikaivo
Sitä hiekkaa muuten sitten on. Toisaalta ihan hyvä että tontin tuolla kulmalla on maata koska kunhan lumet kasan altu sulavat niin maanpinta vajoaa aikasta paljon. Säästytään kottikärry hommilta.

 

Mutta, mukavasti meni päivä kuitenkin iltaan ja hyvillä mielin taas pähkäiltiin että on ollut ihan hyvä valinta ottaa talo viittä vailla valmiina.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti