Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Hommat edistyy

Taas tovi vierähtänyt ja tontilla hommat edistyy. Asennus porukka sai tuennat valmiiksi ja alkoi aluskatteen asennus. Kätevillä telineillä tuo työnteko helpottuu kummasti.

Tavaraa on myös taas tullut, viimeksi saapuivat ovet. Tai ainakin siinä oli kodinhoitohuoneen ja teknisen tilan ovet. Taisi tulla myös LVI rompetta, eli viemäriputkea jne...

Noh, viime sunnuntaina käytiin tontilla "rillaamassa" sukulaisten kanssa. Samalla tuli myös oikaistua tontin rajalla kulkeva kuivatusoja. Eli kuokka ja lapio hommaa. Muksut tykkäsi kun saivat vähän läärätä ja toki se oli hyvää selvä reeniä näin aikuisillekkin.

Kuokka hommiin

Aikansa ähellettyä se puro sitten oikeni

Seuraavana päivänä vesi oli jo laskenut ojasta
Juu, aluskate on tönössä nyt päällä. Hyvä juttu niin saa runko kuivaa hiljalleen. Täytyy nyt toivoa että pahin kosteusrasite ei ole iskenyt pihalla majailleisiin kipsilevyihin ja villapaaleihin. Parhaamme me mukaan niitä on pressuilla suojattu. Tosin nyky villat on siitä vekkuleita että ne on käsitelty kosteutta hylkivillä aineilla, eli pieni pinta kosteus ei pääse villan sisään vaan helmeilee pois villan päältä. Toki kaikki kastuu jos oikein uittamaan alkaa mutta onneksi ei ihan sellaisesta ole tässä kohtaa kyse.
Noh, joka tapauksessa seiniin tarkoitettuja villoja on alettu jo nostelemaan aluskatteen suojaan joten eiköhän kohta ala menemään seinääkin umpeen.

Kyllä kelpaa auringon paisteessa kattella

Tex Villeriä

Kato katetta

Paalit paikallaan

Nyt saa jo vähän hahmotettua tuota kattoakin

Räystään aluslaudat voikin laittaa jo paikalleen

Maanantai iltasella käytiin muksujen kanssa keräilemässä puutavaraa tontilla ja samalle kadulle samanlaista Kastellia rakenteleva tuleva naapurimme tuli pyöräillen juttusille. Siinä tovin turinoituamme hän kutsui katsomaan heidän tupaa sisältä, se kun on jo sen verran pitkällä että Kastellin porukka laittelee sisäseiniä.
Naisimmeinen pääsi nyt näkemään ja hahmottamaan paremmin että minkäslainen tupa meille oikein tuleekin. Oikein ystävällistä naapuriltamme, kiitokset Samille!

Tuli myös selviteltyä Elisan kanssa näitä TV-liitymiä ja nyt sitten meille kerrottiin että kyllä, tontille saadaan Elisan Kaapeli-TV. Rakennetaan vain putkitus tekniseen tilaan ja he tuovat kaapelin, saman siis mikä naapureillakin on käytössä... KIVA JUTTU! Niin kuin tätä infoa ei olisi voinut kertoa maaliskuun alussa, eli silloin kun niitä monttuja tuossa kaivettiin. Meille on koko ajan Saunalahden puolelta toitotettu että kuituliittymä sitä ja kuitu tätä, missään vaiheessa ei kerrottu että koaksaali kaapeli on myös mahdollinen.
Noh, tuo koaksaalin veto ei nyt vieläkään ole mikään probleema. Laattaa kun ei ole vielä valettu niin kaikki on vielä mahdollista. Mietinnässä olikin jo se että kiskotaan nyt vedetty kuitu pois ja sen mukana naru jolla sitten vedetään sekä kuitu että kaapeli sinne tekniseen tilaan.
Noh, virheistä pitää oppia ja ehkä nyt viimeistään sitä muistaa että sinne tekniseen tilaan kannattaa ehkä muutama ylimääräinen läpivienti tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti