Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Yksi pääty jo valmiina eli ulkoverhoiltuna

Asentajat saivat tänään talon päädyn valmiiksi ulkoverhoilun osalta. Pellit ja listat sekä räystäslaudat on kaikki nyt kohdillaan. Ja ihan hyvän näköinen siitä tuli!

Laudoituksen profiili on hyvä, vaikka sitäkin tuli epäiltyä silloin kun talosta ostopäätöstä tehtiin. Vaikka kauppiaalla oli mallit paperilla niin silti valmiin näkeminen luonnossa on aina eri juttu.

Mutta kuten sanottu, niin hyvä siitä tuli. Viimeistelyyn käytetyt ohennetut listat sopivat kyllä mainiosti talon kupeeseen.

Jännä yksityiskohta oli se että alin seinäpaneeli, eli se missä on ns. tippanokka, oli myös selkäpuolelta maalattu. Eli hieno ja huolellinen yksityiskohta... Epäilen että ihan kaikilla talopaketti firmoilla ei samaa käytäntöä ole?

Viereiselle kadulle, Killinkujalle, porailtiin tänään maalämpö kaivo. Onneksi käytössä oli sellainen porauskalusto missä kalliosta irtoava maa-aines sidotaan veteen. Muuta siistiä tuolla tontilla ei sitten olekkaan vaan tämän rakennusporukan jätteet tuntuvat lentelevän pitkin ympäristöä... Harmillista, sillä ei tuon siisteydestä huolehtimisen luulisi olevan Omatalon -porukalle mikään ongelma. Tosin voihan olla että rakennuttajaa ei kiinnosta se että alue näyttää kaatopaikalta ja muut alueen asukkaat saavat "nauttia" lentelevistä muoveista ja styroxin kappaleista.

Aamuinen vierailu tuotti myös yllätyksen kun Mister Kauha eli Hyvösen Timppa oli raahannut Casensa Viertolantielle. Kadun päädyssä Timo aherti asukkaan autotallin pohjien kanssa. Muutama sana tuli vaihdettua, elokuussa olisi vielä tilaa ainakin yhdelle pihan viimeistely puuhalle. Sääli, nyt olisi muuten ollut hyvä paikka viimeistellä tonttia, mutta autokatoksen pohjat ja rakennustarvikkeet estävät suuremmat maansiirto työt. Mutta, eikähän elokuussa ole jo jotain saatu aikaan...

Niin, niitä kuvia...
Pääty valmiina, maalia vailla

Sivu aloitettu
Sisällä oli sen verran tapahtunut että alakerran ikkunoiden karmien väliin oli ruiskuteltu uretaanit. Yläkerran toinen päätyikkuna on vielä ilman tiivisteitä mutta eiköhän se siitä sitten edisty aikanaan.

Alakerran aukot tukittu uretaanilla

Uretaanit ikkunoissa...
Ulkoverhoilun teosta jää mukavasti takkaan sopivaa puutavaraa. Ne kun jaksaa keräillä talteen niin on syttyjä sekä polttoainetta talven varalle.
Pienempää puusilppua varten pitääkin alkaa harkitsemaan jonkinlaista säilytys astiaa tai lavaa. Se pienin silppu kun on sellaista mitä ei pinoihin oikein saa, ja jätesäkit ei tahdo oikein kestää.
 Muuten tontilta ei nyt suurempaa roskaa olekkaan tullut, kaatopaikalle ei ole vielä edes täyttä peräkärryllistä tavaraa vietäväksi joten odotellaanpa tovi. Ylimääräistä vesi ja lattialämmitysputkea sekä suojaputkea kyllä löytyy mutta niistä voi askarella sitten pihassa jotain kivaa, kunhan ehtii.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti