Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

torstai 28. kesäkuuta 2012

Vesimittari paikoillaan ja sähköjohto viidakko

Hoh hoijaa...

Kyllä meille vesimittari tuli, mutta eipä sekään homma mennyt ihan putkeen. Ja syyllisinä tähän sähellykseen on rakentaja, Jenergia sekä Jynet Urakointi...

Eli kun silloin vuoden alussa tehtiin ne talon pohjat ja kiskottiin se vesiputki tuolta tontin kulmalta perustusten sisäpuolelle, ja edelleen siitä lopulliselle paikalleen tekniseen tilaan, NIIN rakentajanahan olimme sitä mieltä että homma oli siinä. Sitten kun tarvitaan vettä, niin soitto JEnergialle riittää, sieltä setä tulee laittamaan mittarin ja sillä hyvä.

Noh, eihän se ihan niin mennyt... Kas kun mittari setä tuli mittarin kanssa rakennukselle, niin totesi siinä sitten että no tuossa on mittari mutta ei hän sitä voi tuohon laittaa kun SIITÄ PUTKEN PÄÄSTÄ PUUTTUU LIITTIMET... Ja että MITTARIN JÄLKEEN PUUTTUU KANSSA LIITTIMET ja VENTTIILIT jne...

No, koska JEnergia meni sitten myymään Jynet Oy :lle tuon urakointi puolen, niin jokin siinä kohtaa ilmeisesti sitten kolahti. Nimittäin se että missään ei ole ohjeistusta rakentajalle että mitäpä tuo mittarin asennus vaatii. Tiedämme, että aikaisemmin näitä samanlaisia mittareita asennettiin täysin samanlaisiin maasta törröttäviin putkiin kuin meilläkin, silloin asentajat olivat vielä JEnergia Urakoinnin listoilla. Mutta kun yrityskauppa toteutui, niin nähtävästi jossain säästettiin ja enää ei asentajien mukana liiku liittämiseen tarvittavia liittimiä. Vaan ainoastaan se mittari.
Kastelli voisi myös tarkistaa toimintatapaansa siinä, että se ei pyydä rakentajalta vesimittarin asennusta 2 vko etukäteen... Nimittäin asentajan ei ole mikään pakko liittää mittaria jos sen perään ei ole tarjolla takaiskuventtiileitä/liittimiä/paineentasaus juttuja jne..  Eli ihan sellaisia pikkuseikkoja.

No, aikamme selviteltyä asiaa saatiin Jynetin Urakoinnilta joku päättäjä kiinni ja saatiin selväksi että missään ei ole ohjeistusta siitä että mitä mittarin asennus vaatii joten NIITÄ EI VOI OLETTAA PAIKAN PÄÄLLÄ SILLOIN OLEVAN...
Ja mittari saatiin kytkettyä. Mittarin etupuolelle tuli sulku, joka nyt siis toimii hanana. Ihan kiva hana...

Saakutin mittari...
Rakentajana tästä pitää ottaa sen verta vastuulleen, että olisi pitänyt jälleen kerran soittaa uudestaan JEnergialle ja vaatia sieltä ohjeet. Siis selvät ohjeet. Heidän nettisivuilla ei ole sellaisia, ehdot ja hinnat kyllä löytyvät mutta ei muuta. Tuli tuosta annettua palautetta sinnekkin päin...

Mutta mittari on nyt paikoillaan. Sillä siisti!

Sisäseinien runkoja on nyt kasattu lisää ja osassa on levyt päällä. Kastelli/Terawatin kaverit kävivät myös laittamassa sähköjohdot paikoilleen, keskusta myöden. Ja hyvä tuli. Muutamia rasioita piti lisätä, ja osaa siirtää kalusteiden kanssa oikealle paikalleen. Ja toki muutama ohjaus keittiön ledeille piti laittaa mutta muuten oli oikein hyvä!

Pakko kehua tuota Enston keskusta. Sopivan simppeli ja riittävästi tilaa laajentaa tarvittaessa. Kastellin sähköplänistä jäi vielä vikavirtasuojia ja johdonsuojia yli joten niissäkään ei ole menty säästölinjalla. Keskuksen alaosassa on telekotelo, ja siinä on hyvät varat antenni piuhoille ja parikaapeleille. Myös modeemin saa sinne mahtumaa tarvittaessa.



Sähköt on nyt sitten kiskottu, ja katto on valmis umpeutumaan. Tuli räpsittyä setti kuvia noista asennuksista tulevan varalle.

Teknisen tilan katto

Olohuoneen vedot

Keittiölle

On siellä piuhaa...

Kylppärin katto valmis ledien hyökyyn...

Tolppien väliin...




 Niin, sitten se toinen juttu eli takka. Joo, me kannettin sitten sisälle pari tonnia elementtejä. Ja yks piippu. Niin ja sen piipun villat. Niin, ja ne pellit... Oli melkoinen projekti ja ilman apuja tuosta ei olisi kyllä selvinnyt. Kiitoksi Onni Ponni Tonni Kummitus sedälle aherruksesta. Mauriitziosta oli kyllä iso APU. Niin, olihan siellä samalla myös Naisimmeinen siivoilemassa ja pyörähtipä myös Sami-Ukkeli paikan päällä.

Takka pihalla
 Eli Uuniseppien takka tuli kolmella lavalla, kahdessa oli itse takka elementteinä ja kolmas oli sitten piippua ja peltiä varten. Niin, ja oli siellä ne laastitkin mukana.


Takka sisällä
 Takka kannettiin olohuoneeseen. Elementit eivät olleet kauhian märkiä, mutta kyllä niissä kosteutta oli. Heti kun ne kannettiin suojaan niin alkoi elementtien väri muuttumaan. Eli kosteus alkoi haihtumaan. No, ehkä jo huomenna sieltä saapuu muurari laittamaan takkaa kasaan... Melkoinen palapeli.
No, on siinä muutama kivi

Ensi viikolla on sitten vuorossa lattialämmityksen kytkentä ja yläkerran lattiavalu. Saapa nähdä millainen operaatia sekin on...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti