Siihen se tuloo, meirän oma tupa

Siihen se tuloo, meirän oma tupa
Paikat on merkattu, pelaajat on valmiina, peli voi alkaa

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Sisätyöt edistyy sekä ylhäällä että alhaalla

Juhannus tuli vietettyä täällä Keski-Suomen Suvessa rauhallisesti mökkeillen ja möllötellen. Viimeisen 10 päivän aikana on silloin tällöin tullut pyörähdettyä tontilla tutkailemassa tulosta ja ihan ok :lta näyttää. Takkakin saapui, tai ainakin kolme lavaa tavaraa. Saa nähdä, milloin sieltä joku soittaa että ne takan osat saa kantaa sisälle...

No joo, eli alakerrassa on viimeistelty 2"x 2" seinä- ja kattokoolaukset ja väliseinien rungot on pystytetty. Yläkerrassa on tehty ns. tuulensuojakotelointi (eli tuulensuoja gyproc on vedetty talon kattoon asti ja alapuolelle on jätetty puhallusvillalle tilat) sekä lattioiden levytys lastulevyillä. Myös höyrynsulku on lyöty paikoilleen ja sen päälle tuo 2" x 2" koolaus. Myös väliseinien ala ja yläpuut on paikoillaan, rungot vielä uupuu. Niin, tuon lastulevyn päälle tulee sitten se lattiavalu ja lämmitysputket, ja joku verkko... mikä lie.

Kuvista sen verta ettän nyt puikoissa on Nokian Lumia 900 ja kyllä silläkin ihan ok kuvia tulee.

Eli aloitetaan niillä koteloilla yläkerrassa. Tuulensuoja kipsilevyt koolataan tuonne kattotuolien väliin, ja kuvissa niiden välissä näkyvät nuo muovilistat, liitoslistat siis. Sitten höyrynsulku läppästään kiinni kuvissa näkyvään alapaarteeseen, vai mikä se nyt onkaan... Ja  voila, kotelo on valmis. 

Kipsit katossa

Oikealla näkyy viemärin tuuletusputki

Ja sit se höyrynsulku laittetaan paikalleen

Jotenkin tolleen

Ja tälleen

Ja noin...
 Miettityttää enempi nyt se, että millä ilveellä se puhallusvilla kaveri meinaa saada tuonne väliin sen mönjänsä tungettua. Melko ahdas väli on kaverilla hommia tehdä. No jaa, not my problem...

Valmiina tuon kokonaisuuden pitäisi näyttää tältä:

Koolaukset osittain valmiit

Ylä ja alapuun paikka vaatehuoneen kohdalla

Porraskuilu

Tunnelifiilistä osa 1

Tunnelifiilistä osa 2

Kattoo kattoa

Höyrynsulkuun tulee vielä teippi tuohon keskelle
Jep, eli hyvä tulee, ei voi mitään...
Sitten oli muutama kuva tuosta yläkerran lattiasta. Eli valun alle tulee nuo runkoa jäykistävät lastulevyt. Aika jämäkkää tavaraa kun alla on vielä 2" x 4" lankut 30 cm jaolla. Lattia ei hytky eikä juurikaan jousta vaikka isokin mies siinä jumpsuttelee.

Rojun peitossa mutta on se lattia siellä alla



Vessan paikkakin löytyy
No sitten niitä alakerran juttuja eli väliseiniä.
Kertopuu tolpat on lyöty pystyyn alapuiden päälle ja sitten on yläpuu taiottu sinne kanssa. Jotenkin silleen tuo homma menee.

Olohuoneesta eteiseen päin

Olohuoneesta keittiöön päin

Keittiöstä saunan/kh :n suuntaan


Keittiöstä olohuoneeseen
Makuuhuone 1 ja teknisen tilan seinä
Eteinen
Eteisestä vessan suuntaan
 Sitten oli putkien kuvailua. Siis mitä nyt tuonne väliseinien ja yläkerran lattian sisään tuli. Tuli napsittua kuvia siltä varalta että jos vaikka reikiä pitäisi tehdä niin olisi hajulla noitten putkien paikoista...


KH :n suihkut

Lämpöputket menee saunan seinässä yläkertaan

Siis tuonne...

KHH :n pesukoneen vesiputki ja viemäri vasemmalla, tekninen tila oikealla

KHH :n väliseinän sisään tulevat putket


 Huomenna onkin sitten historiallinen päivä. Talolle tulee vesimittari eli talo liitetään virallisesti JEnergian verkkoon... Saapa nähdä että miten putket taipuu paikoilleen.
Niin, ja kattoturva tavarat tulee myös, sekä rännit ja syöksyt. Eli taivaalta tuleva ilmainen vesi saadaan ohjattua maksullisen veden sekaan tuonne hulevesiviemäriin... Kiva!

Kaatopaikallekkin alkaa olemaan kohta asiaa. Paljoa ei tuota roskaa ole tullut, mutta jonkin verran kuitenkin. Enempi kyllä on ihan hyötykäyttöön tullut tuota tavaraa, laudan pätkää ja sen sellaista.
Mutta juu, huomista odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti